lørdag 14. mai 2011

Hva vet dere om Amsterdam?

God ettermiddag kjære lesere! 

Nå har M&T kommet hjem fra en herlig spatime med massasje på Wah Wah. Ahh, kjenner det er deilig å skjemme seg selv bort litt og bare slappe helt av. Virkelig å anbefale!

Men nå lurte jeg på om dere kunne hjelpe meg med noe? Jeg har lenge hatt kjempe lyst å dra til Amsterdam i Nederland, og lurer på om det er nettopp dit sommerferien skal gå i år. Nederland er jo kjent for sin flotte arkitektur og Amsterdam har i de siste årene blitt omtalt som "shoppinghovedstaden" i Nederland. Moderne arkitektur har vokst frem i Nederland mellom de historiske bygningenes fasader. Både spisesteder, hoteller og broer, har ofte et unikt design og arkitektur. Dette er med på å sette preg på byen, og lokker til seg turistene. I Amsterdam er det ikke bare design og arkitektur å se, men også å kjøpe.

Bildedryss med bilder lånt fra google: 
Hvem vil ikke krysse denne broen, som knytter to bydeler sammen? Broen slanger seg over et sund som en slange, og derav har broen navnet Pytonbrug (Pyton-brua) som kommer fra Pytonslange. 
Design mens du spiser, er ikke dårlig. Jeg gleder meg til å besøke et av byens mest populære spisesteder, Envy. Maten er utstilt i kjøleskap i øyehøyde, slik at du kan plukke akkurat det du fristes av.

Eller hvem vil ikke bo i dette eventyrlige hotellet? Splitter nye Hotel Inntel Zaanda i Amsterdam er et hotell helt utenom det vanlige. Alle de 160 rommene på hotellet er innredet i forskjellig stil, felles for dem alle er at de formidler noe om stedets historie eller mennesker som har vært viktige for byen. Hotellet har ikke bare satset på unikt design, det har også alle fasiliteter, alt fra svømmebasseng, partyrom og fitnesrom med sauna og steambad.

Har du vært i Amsterdam, og vil dele dine favoritter med meg?
Dette er noe av det jeg har lest meg til, men nå lurte jeg på om dere kunne gi meg noen tips? Har dere vært i Amsterdam og vil tipse meg med shopping, arkitektur, hoteller eller restauranter jeg ikke må gå glipp av, tas det imot med stor takk.


God helg!

-levdrømhusk
-T


3 kommentarer:

 1. Hei<3
  Søt blogg!
  Jeg har funnet ut at det er en Primemark butikk 15 km utenfor Amsterdam.
  Claires med masse accezoires, har mange butikker i Amsterdam.
  Klem fast leser: Oda!

  SvarSlett
 2. ja fiiine amsterdam! dit må du dra! ufattelig håpløst av meg å jobbe i amsterdam og bo 35 min unna uten å ha sett halvparten engang! nå er jeg litt flau.. jeg tror jeg og trenger tips;)

  SvarSlett

Tusen takk for alle kommentarer, setter utrolig pris på dere <3